HTML

Abszurdisztán

Erről a szerencsétlen országról... mi másról ?

Friss topikok

  • pánpéter: @félázsiai 2llkedő: linkelj be egy amerikai népszava cikket is. vagy egy 168 óra cikket. az még ... (2013.04.24. 10:16) Miben lehet bízni ?

Linkblog

Miben lehet bízni ?

2013.04.23. 07:29 Szentpeter

Annyira jól szórakozom.... ( mosolygok )

A baloldal elkeseredett, nagyon... Bajnai nem akarja, nem akar azonnal összefogni, már a DK elnöke is aggódik, mit aggódik szinte sír.... ( röhögök )
Pedig ugye csak arról van szó hogy egy asztalhoz üljön le Bajnai és Mesterházy, egyébként leültek, meg is beszéltek dolgokat, de erről a beszélgetésről annak részleteiről nem tudni semmit...
A faszbukon Bajnai és Mesterházy is jelen van, és tulajdonképpen már össze vannak fogva, hiszen együtt kapálják a Fidesz kormányt, ami persze magától érthető dolog hiszen ellenzékiek, nem az a céljuk hogy elismerjék a kormány teljesítményét... ( mosolygok )

Miben lehet bízni ?

Abban lehet bízni hogy a bizonytalan szavazók összefogás pártiak, és ezzel a támogatással meg lehet verni a Fideszt, matematikailag mondom én, mert a felmérések szerint a választópolgárok bizonytalanjai nem akarnak ugyan abba a folyóba lépni még egyszer, volt itt produkció nyolc év alatt, meg is emlegettük..
De hogy izgalmas legyen a verseny, tételezzük fel hogy a bizonytalanok megfordítják a felmérési eredményeket, ahol utcahosszal vezet a Fidesz..
Hogyan tudna kormányozni Bajnai és Mesterházy közösen ? ...tudna egyáltalán, vagy csak a Fidesz leváltása tartja őket össze, vagy még az sem..
A baloldali ( genetikailag ) ismerőseim nem is gondolkodnak tovább mint hogy a legfontosabb hogy a Fidesz bukjon, hogy utána mi lesz nem igazán érdekes, hiszen sokkal jobb helyzetben akkor sem leszünk, nem bízik senki a felemelkedésben baloldalon sem, ezzel elismerik hogy a baloldal egyáltalán nem jobb sem rosszabb mint a Fidesz kormány...
Én itt elidéznék néhány percet, hogy a szocialisták milyen hatásos vagy nem hatásos politikát folytatnak, egyáltalán miben vagy kiben hisznek...
A sokat emlegetett öszödi beszédet hoznám ide, ahol az mszp-szdsz koalíció esett kritika alá, azért mert felelőtlenül hazug módon vezették az országot, és arra kérte őket a kormányfő ( itt most mosolygok ) hogy hagyják ezt abba, és próbáljanak olyan politikát követni ami a tényeken alapul, és a piaci versenyen..
Tudjuk az eredményét, az öszödi miniszterelnök lemondott, igaz volt már ilyen a szocialista pártban, és ez szerintem azt jelenti hogy a baloldal a saját miniszterelnökében sem hisz, addig jó amíg mögé lehet bújni, így meg lehet spórolni a reformokat és az államháztartás rendbetételét...

Csak reménykedem abban hogy sokan a politikát nem érzelmi alapon közelítik meg, hanem inkább a realitás talaján állnak, akkor pedig a Fidesz nyer, nem a teljesítményük alapján, inkább az alternatíva hiányában..

 

15 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarikum.blog.hu/api/trackback/id/tr705242414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2llkedő 2013.04.24. 05:52:50

"Hogyan tudna kormányozni Bajnai és Mesterházy közösen ?"

Egy önző, gátlástalan, nem az ország, hanem a saját érdekét néző fideszes ellenzék mellett egy minimális többséggel rendelkező akármilyen kormány (a név lényegtelen) sehogyen. Max úgy, ahogyan 2006-2010 között.

"akkor pedig a Fidesz nyer, "

Remélem is, de csak egy minimális többséggel, hogy az a sok sz@r, amit összelapátoltak, mind a fejükre hulljon. Magyarul, ahhoz, hogy itt valami változás meginduljon, először Mohács kell.

vigyorix 2013.04.24. 06:44:29

A következő választás nem az elhibázott gazdaságpolitikák mérlegre tételéről, hanem a nehezen megszerzett demokráciánk megmaradásáról vagy végleg sárba tiprásáról szól. Ehhez viszont kicsit fel kéne nézni az aktuális rezsiszámlából, letörölni a balga vigyort az arcunkról és látni!

Tímár Mihály 2013.04.24. 07:47:20

Alternatíva mindig van. Csak az éppen kormányzó pártoknak az az érdeke, hogy letagadják. A választók egy jó része meg kiábrándult a kormány teljesítményéből, de azért elhiszi a kormánypropagandát.

pánpéter 2013.04.24. 07:56:02

"A baloldali ( genetikailag ) ismerőseim nem is gondolkodnak tovább mint hogy a legfontosabb hogy a Fidesz bukjon"

Aztán utánnunk a vízözön... szép gondolatok. mindegy mi lesz, csak bukjanak. ez a mai baloldal. elképzelés, koncepció nélkül. szánalmas idióták gyülekezete.

2llkedő 2013.04.24. 08:27:03

@pánpéter: Igazi pánpéter vagy!

Tudod ez olyan dolog, mint amikor a nő (férfi) azért nem akar elválni a párjától, mert hogy akkor mi lesz utána? Aki így gondolkodik, az csak tologatja a problémát maga előtt addig, amig sokkal rosszabb nem lesz. Először meg kell szabadulni a problémától, atán lehet gondolkodni a hogyan továbbról.

pánpéter 2013.04.24. 08:34:23

@félázsiai 2llkedő:
ez egy mikrokörnyezetben igaz lehet, de amikor 10 millió ember, egy nemzet sorsáról van szó, akkor a "majd lesz valahogy" taktika nagyon kevés.
én megértem, hogy a baloldali szavazók légüres térbe kerültek. gyurcsány kuka, mesterházy íztelen szagtalan, bajnai pedig gyurcsány 2.0. de ettől függetlenül még az "utánnunk a vízözön" stratégia sosem lehet elfogadható, amkor a Hazáról van szó. sosem.

Balt 2013.04.24. 08:38:31

@vigyorix: "a nehezen megszerzett demokráciánk megmaradásáról vagy végleg sárba tiprásáról szól"

Muhaha. Standard – Bajnai-interjú: „az ország továbbra is demokrácia”

www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=201119:standard-bajnai-interju-az-orszag-tovabbra-is-demokracia&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115

derstandard.at/1363706586659/Das-Wesen-der-Fidesz-ist-ihr-Hunger-nach-Macht

2llkedő 2013.04.24. 09:23:51

@pánpéter: "de ettől függetlenül még az "utánnunk a vízözön" stratégia sosem lehet elfogadható"

Ez nem az "utánunk a vízözön" stratégia, hanem a kiinduló feltételek akkor lesznek meghatározva. Kiinduló feltételek nélkül pedig szépek lehetünk, de okosak nem.

Csak úgy megkérdezném, hogy a fidesznek mi volt a stratégiája 2010 előtt, azon kívül, hogy le kell váltani a Gyurcsány-Bajnai kormányt? Vagy a csak a fidesz, az egy startégia?

Lencsés István 2013.04.24. 09:29:21

A FIDESZ 2014 - ben is nyerni fog , de ti csak reménykedjetek , az meg hal meg utoljára úgyis . :D :) ;)

pánpéter 2013.04.24. 09:30:44

@félázsiai 2llkedő:
"Ez nem az "utánunk a vízözön" stratégia"
Akkor mégegyszer, idézem a posztolót:
"A baloldali ( genetikailag ) ismerőseim nem is gondolkodnak tovább mint hogy a legfontosabb hogy a Fidesz bukjon, hogy utána mi lesz nem igazán érdekes" - tahát, utánunk a vízözön.

2010-es stratégia: hát nézd, másfél évig azt hallgattuk az ellenzéki képviselőktől, hogy törvénykezési dömping megy az Országházban, és olyan mennyiségű anyag érkezik, amit el sem tudnak olvasni. számonkérni azt, hogy nem volt stratégia, több, mint butaság.

pánpéter 2013.04.24. 09:35:43

de ha már itt tartunk, ti hatalmas baloldali demokraták: mit szóltok a Laborc-Portik ügyhöz? ez nektek belefér a demokráciába? vagy hogy is van ez?

==T== 2013.04.24. 09:42:17

@vigyorix: lol.

Melyik demokráciát siratod/félted? A Laborc/Portik-féle demokráciát? A szemkilövetős demokráciát? A haveri kutyás demokráciát?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.24. 10:05:18

én meg ezen a poszton röhögtem, jó a stílusa, köszi érte!

pánpéter 2013.04.24. 10:16:40

@félázsiai 2llkedő:

linkelj be egy amerikai népszava cikket is. vagy egy 168 óra cikket. az még talán hitelesebb, mint ez. :)
süti beállítások módosítása